Woensdag 26/11 SMarty party

>>Podiumkunsten

20:30-21:15

en

21:45-22:30

Strata

Merlin Spie & Peter Van Hoesen – Margarita Production/Foton
http://www.margaritaproduction.be/_NL/MERLIN_SPIE/INTRO.html

http://altitude1000.be/festival2006/strata.php

Strata staat voor het Latijnse Stratum, zijnde “laag” of “gelaagdheid”.  Strata houdt het midden tussen installatiekunst en performance en roept hiermee een fysieke ervaring van formaat op, die de grenzen tussen object en subject doet vervagen.  Het geheel is opgebouwd uit drie elementen, of lagen: beeldhouwkunst, geluid en micro-choreografie.  Doorheen die gelaagdheid staat de sculptuur symbool voor het leven, voor de onderdrukking in de samenleving.

>>Concerten

22:30 – 23:30

Le Comptoir du Désir
jazz
http://www.myspace.com/lecomptoirdudésir

“Le Comptoir du Désir”, een zeskoppig gadjo swing collectief ontstaan in de zomer van 2005. Aanvankelijk bestond het repertoire van dit sextet uit instrumentale composities waarbij de werken van Django Reinhardt de rode draad vormden. Enkele toevallige ontmoetingen later kreeg “Le Comptoir du Désir” een vaste vorm. Steeds meer werd er ruimte gemaakt voor vocale nummers waarin zangeres Gudrun Roos al snel haar plaatsje wist te vinden. Heerlijk swingend brengt dit sextet je in gedachten terug naar de jaren ’30 jazzperiode. Maar dit sextet staat voor veel meer… “Le comptoir du désir” is uitgegroeid tot een swingband met eigen geluid, een eigenzinnige instrumentale benadering en een vocale expressiviteit van de bovenste plank.

>>Film

23:00 – 00:30

Get born
Cinéastes et associés
http://www.cineastesassocies.be


(c) 2008 John Engel/LFV

Producteur: John Engel
Regisseur: Nicole Palo

“Het leven is niet meer dan het nemen van een beslissing: de leegte negeren en zich vastklampen”.

Van boven op een dak, kijkt Gregory in de leegte en staart hij naar de hoogtevrees van het bestaan. Hij is 20 jaar oud en voelt zich als een vreemdeling voor zichzelf. Hij vraagt zich af of hij zonder dromen of wensen kan leven. Op een dag, komt hij Liv tegen, een studente van zijn klas. Stilaan ontwaart zich in hem een geheime en absolute liefde voor haar. Op het moment dat Gregory zijn liefde eindelijk durft te verklaren, botst hij op een muur.

Liv kent hem niet. Ze was 20 toen ze ontmaagd werd door Llia, een Russische immigrant ouder dan haar. Ze beleeft haar eerste liefdesverhaal en geniet elke minuut van dat geluk. Geleidelijk komt het verleden van Llia weer naar boven en onthult zich de broosheid van hun koppel. Op een dag laat hij niks meer van zich weten. Liv zal moeten leven met de ondraaglijke afwezigheid van Gregory. Liv zal moeten leven met deze ondraaglijke afwezigheid die ze Gregory, zonder het te beseffen, heeft opgelegd.

>>Dj’s

18:00 – 20:30

Lowdjo
Ecclectic
http://lowdjo.blogspot.com

lowdjo-1600x1200
Lowdjo kan zonder twijfel tot één van de meest eclectische dj’s in België gerekend worden. Hij werkte succesvol samen met heel wat Belgische en internationale artiesten door de jaren heen, van Europa tot in de States waarbij hij geen enkel muziekgenre uit de weg gaat. Daarnaast was Lowdjo ook de eerste dj die de ondertussen legendarische ‘balkan funk core’ introduceerde in de lage landen, wat hem heel wat optredens, ook in het buitenland, bezorgde. Voor SMartival laat Lowdjo zijn eerder zachte kant zien met een dromerige Slowdjo-set vroeg op de avond. Wil je alvast een voorproefje?

20:30 – 22:30

Joost De Lyser
electro
http://www.joostdelyser.com

Joost is een apart geval, een astrobotisch object, dat in 1994 geland is op de planeet Brussel. Hij is in Holland aangekomen, maar heeft hij zijn merken bij ons gevonden. Hij verspreidt toekomstgeluiden naar onze gulzige oren, tempo’s die ons aan de visies van de toekomst van de jaren 80 doen herinneren.

23:30 – 01: 00

Snooba
Electro House & Batty Bass
http://www.myspace.com/snooba

Snooba heeft recent een nieuwe CD uitgebracht, namelijk “It Becomes Infectious”. Hierin kan men een heleboel prachtige Electrohouse liedjes beluisteren. Hij is ook radiopresentator en tracht sinds 1990 het plezier van Underground te linken met de kwaliteit ervan. Hij is DJ en organiseert de feestjes van Radio Panik. Dankzij de heel goede selecties die hij maakt, is hij een beetje overal uitgenodigd, namelijk op het Festival van Dour, Couleur Café, Werchter, Polé-Polé, KunstenFestivaldesArts , Nuits Botanique, etc… Hij is producer van de uitzending ‘Contrebande’ die op 8 franstalige radioposten wordt uitgezonden. Het is een goede opportuniteit om te testen wat hij voor ’s nachts behoudt.

>>Interactieve Installaties

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 et zaterdag 29/11.

20:00 – 01:00

Het multidisciplinaire collectief OIseaux sans tête (OST Collective) onderneemt artistieke interventies in situ.  Kunst wordt hiermee in de publieke ruimte geplaatst.  De ingrepen nodigen het publiek uit de beelden en poëtische installaties van binnenuit te ervaren.

Voor SMartival, stelt OST 3 fotostudio’s voor :

Chez Jacky
Oiseaux sans tête
www.chezjacky.org
www.myspace.com/chezjacky

U hebt er altijd al van gedroomd om een keer van gedaante te verwisselen, te poseren naast een rode kreeft terwijl uw hoofd wordt gewikkeld in een groen pingpongnet… Breng dan zeker een bezoek aan de studio van Jacky, hij zorgt voor een prachtige mutatie van uw uiterlijk!

_________________________________________________________

Electrochoc
Oiseaux sans tête
http://www.studio-public.org

Tijdens Electrochoc gaat u op ontdekking in het labo van elektrische en foto-experimenten.  U wordt gefotografeerd tijdens een onbewaakt, oncontroleerbaar reflex-moment.  Met andere woorden, Electrochoc is een elektronische fotosessie, waarin het spel met reflexen en emoties centraal staan.

____________________________________________________________

Geometrics
Oiseaux sans tête

Fotostudio waarvan het decor op een geometrische manier variabel is, GEOMETRICS is een interactief universum waarin kubussen, driehoeken, rechthoeken en andere vormen u in hun wereld opnemen door middel van lineaire transformaties.Het publiek schept vormen en lijnen met een decor dat bestaat uit gekleurde elastieken en wordt gefotografeerd in zijn nieuwe geometrie!… In deze vectoriele ruimte, zullen uw heldendaden isometrisch,rotatief, homothetisch of translationeel worden. Jullie worden uitgenodigdom een aantal punten en lijnen te verplaatsen tot wanneer een
volkomen nieuwe grafische vorm zal bekomen zijn.

_____________________________________________________________

Jump
Yacine Sebti – Imal
http://www.imal.org/yacine/Jump/

“Jump!” nodigt de bezoeker uit om in dialoog te gaan met zijn eigen beeld. Een bezoeker wordt uitgenodigd om een sprong te maken; een computer aangesloten op een videocamera registreert deze sprongen en laat ze in een loop afspelen. De bezoeker kan het beeld dat hij en het publiek voor zich zien, nu lijfelijk gaan opbouwen. Zijn lichaam wordt zowaar het penseel van het bewegende beeldscherm, en het scherm wordt het tijdelijke ‘huis van roem’ van een projectie van de bezoeker in ‘een zwevende toestand’ van gewichtloosheid’.

_______________________________________________________________

Box with holes
Heine Avdal – Deepblue
http://deepblue.be/index.php?type=productions&txt_id=5&lng=eng

‘Box with holes’ is een performance/installatie voor 1 toeschouwer. Elke toeschouwer maakt een sessie mee die ongeveer 15 minuten duurt. Heine Avdal wil via deze individuele ervaring de relatie tussen aanraking en de visualisatie daarvan onderzoeken. Hoe zien en ervaren we interactie in een tijd waarin technologie meer en meer de bovenhand neemt? Door een verwarring van de zintuigen wordt de toeschouwer in een gewijzigde mentale toestand gebracht.

____________________________________________________________________

(R)apporter – portrait habit(er) – Ruiling en customising van kleding
Ccil Michel


Breng kleren mee dat je niet meer draagt.
VERTEL ons het verhaal achter dit kledingstuk.
CUSTOMISE een ander stuk en neem het in je bezit.
Maak een PORTRET foto/video.

>>Expo’s

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 en zaterdag 29/11.

20:00 – 01:00

Galactical Nature Art Project- – Natural Pincel Video Art
Alexis D. Gaillard
http://www.galactical-nature.com

Galactical Nature = projectie van caleidoscopische ‘digitale schilderijen’ over natuurelementen
Deze rijzende ster van de fotografie in België creëert door de symmetrie in zijn natuurlijke composities nieuwe ruimtes. Ruimtes die respect afdwingen voor de Aarde die ons voedt en die we moeten beschermen.

_____________________________________________________

We are family
Lucas Racasse serial illustrator
http://www.lucasracasse.com

“De hedendaagse werkelijkheid is een illusie. Iedereen weet dit. Een overdreven mediatisering heeft van ons wereldbeeld één grote leugen gemaakt, waarbij we ons als gewillige gijzelaars neerleggen.
Lucas Racasse gaat recht op zijn doel af. Hij vermaalt onze tijdgeest zonder enige toegift en vertaalt ze in wat haar het best typeert: haar fictief karakter. En de anekdote van religie te worden.”

________________________________________________________

Merhab Sourviladze

Een kunstschilder van Georgische oorsprong doet ons reizen doorheen de typische Georgische kleuren gemengd met onze Europese cultuur. Elke kunstenaar uit zich op een authentieke manier, vertrekkende van een algemene omgevingscontext. Het is dus geen toeval dat het werk van Merhab Sourviladze een diepe band met Géorgië aantoont; zijn inspiratie haalt hij vooral uit de mythologie en de folklore van zijn land van herkomst. Eén ding is zeker, de exodus ver van thuis heeft zijn gevoeligheid en blik verrijkt.

Advertenties

%d bloggers liken dit: