Donderdag 27/11 SMarty party

>>Concerten

22:30 – 23:30

Neruda

http://www.myspace.com/nerudajazz

NERUDA is ontstaan uit de groep “4000” met Renaud Ghilbert aan de viool en Jakob Nachtergaele aan de drum. Tijdens de sessies in “Til’ roses” te Hansbeke zocht Renaud Ghilbert op eigenzinnige wijze naar een symbiose van poëzie en muziek. Zo ontstond een nauwe samenwerking met muzikanten die reeds hun strepen verdienden in groepen als Absynthe Minded, Flat Earth Society, Lady Linn, DAAU, El tattoo del tigre, …
Neruda neemt je mee in een universum dat doet dromen en ontdekken.

>>Podiumkunsten

21:00 – 22:00

The PushUps
Dianne Weller, Tamara Geerts, Jogola, Tracee Westmoreland, Anne Grand Henry, Jeanna Jeurissen
http://fr.youtube.com/watch?v=kx7KDq2eUaI

6 vrouwen zingen alternatief rock & pop a capella op cabaret wijze.
Ze komen van over de hele wereld en gebruiken al hun muzikale, dansante en dramatische talenten om het publiek in een burleske wereld te brengen.
Van the White Stripes tot the Jackson 5, van Radiohead tot Gainsbourg, hun show blijft verfrissend en grappig.

>>Film

22:30 – 00:00

Menteur
Cinéastes & associés
http://www.cineastesassocies.be


(c) John Engel 2008/LFV

Producteur: John Engel
Regisseur: Tom Geens

Menteur vertelt het verhaal van Antoine, een jongeman die simpelweg geaccepteerd wilt worden door zijn familie. Hij wordt sinds jaar en dag als idioot beschouwd. Op een dag heeft hij hier genoeg van en hij wil bewijzen aan zijn familie dat hij in het leven kan slagen. Hij begint werk te zoeken dat zijn capaciteiten als verkoper in een supermarkt voor ijzerwaren ruim overschrijdt.
Het is van meet af aan evident dat Antoine zijn doel nooit zal bereiken, hij is namelijk echt niet slim. Maar hij heeft geen keuze meer. Het zoeken van werk is een hopeloze speurtocht geworden, een ultieme poging niet te verstikken in wat onuitgesproken blijft, een hulpkreet in de stilzwijgende leegte van de middenstand. Hij wil iemand zijn die hij nooit zal worden – een veel voorkomende wens in onze wereld van consumptie van de persoonlijkheid.
De film verwordt tot een intieme en claustrofobe studie van de waanzin van Antoine die uiteindelijk uitmondt in de bevrijdende ontdekking van de ware aard van zijn familie. Er werd bewust voor gekozen om van Antoine het enige centrale karakter van de film te maken, een door en door eenzaam personnage dat door niemand geholpen wordt.
Sommigen zullen het personnage Antoine niet kunnen verdragen, anderen zullen er zich aan hechten. Le Menteur is een film die het publiek zal verdelen, wat meteen ook de kracht van deze film uitmaakt.

>>Dj’s

18:00 – 20:30

Yves Poliart & Joost Fonteyne

Yves Poliart
Mix van Garage en psychedelische muziek uit 1965-1970 gemengd met echte Tropicalia stukken.

Joost Fonteyne
http://www.myspace.com/happynewears

Joost Fonteyne (°1964) stichtte in 1996 het festival Happy New Ears binnen kunstencentrum Limelight. Het festival werd verzelfstandigd in 1999 en koos voor een open én avontuurlijk programma: elektronica, improvisatie, vernieuwende rockers en jazzmen, hedendaags klassiek en muzikale kruisbestuivingen met allerhande disciplines. Met “Klinkende Stad” bouwde Happy New Ears een toonaangevend, internationaal project uit rond geluidskunst. Of zoals The Wire het onlangs schreef (November 2008): “Kortrijk’s Happy New Ears festival is establishing a reputation for itself as one of Europe’s premier sound art festivals.”. Joost Fonteyne werkt aan het de laatste editie van het festival om in 2010 een nieuw festival uit te bouwen.

20:30 – 22:30

Pose
www.bassculturesound.com

Dj pose was één van de eerste reggea dj’s van  België in 1988 … en zijn muziek en passie zijn blijven groeien. Er waren al enkele andrere vertegenwoordigers van deze jamaïcaanse ritmes, maar geen enkele kon voor de jeugd binnen het rasta milieu, aan de verwachtingen voldoen. Pose met zijn Roots Reggae, zijn Raggamuffin en zijn Rub Rub-a-Dub, eerst op Radio Campus en Radio Panik en achteraf op feestjes. Heel snel wordt hij partners met Bass Culture Soundsystem (vandaag nog steeds) en ze spelen op de grootste festivals (zoals Dour en Reggae Geel Festival) met 90% Reggae en 10% Soca. Normaal gezien speelt hij zijn ‘Trenchtown extraodinaire’-mix enkel met Bass Culture Sounds maar voor het 10jarig bestaan van SMart maakt hij ons een speciale en hoogst persoonlijke selectie … Pose’s Bass Addiction.

23:30 – 01:00

Peter Van Hoesen aka Vanno
Techno
http://www.myspace.com/petervanhoesen

Techno… ja, maar niet deze die je gewend bent…  De techno van Vanno draagt de invloeden in zich van de experimentele elektronica en van de meest syncope Nu-Breakbeat. De muziek richt zich naar de wereld, zonder compromissen, boordevol charmes.  Tien jaar lang al staat Vanno hiervoor. Het begon als katalysator op de Essential-avonden, samen met zijn kompaan LiquidX tijdens Recyclart van 2000 tot 2004.  Nadien kwamen de legendarische, sonore en visuele Fotones-avonden, nog steeds actueel.  Peter Van Hoesen is daarenboven niet enkel dj.  Daarnaast musiceert en creëert hij tijdens concerten.  Kortom, een duizendpoot om te ontdekken.  Stilstaan is uitgesloten…

>>Interactieve Installaties

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 en zaterdag 29/11.

20:00 – 01:00

Het multidisciplinaire collectief OIseaux sans tête (OST Collective) onderneemt artistieke interventies in situ.  Kunst wordt hiermee in de publieke ruimte geplaatst.  De ingrepen nodigen het publiek uit de beelden en poëtische installaties van binnenuit te ervaren.

Voor SMartival, stelt OST 3 fotostudio’s voor :

Chez Jacky
Oiseaux sans tête
www.chezjacky.org
www.myspace.com/chezjacky

U hebt er altijd al van gedroomd om een keer van gedaante te verwisselen, te poseren naast een rode kreeft terwijl uw hoofd wordt gewikkeld in een groen pingpongnet… Breng dan zeker een bezoek aan de studio van Jacky, hij zorgt voor een prachtige mutatie van uw uiterlijk!

___________________________________________________________________

Electrochoc
Oiseaux sans tête
http://www.studio-public.org

Tijdens Electrochoc gaat u op ontdekking in het labo van elektrische en foto-experimenten.  U wordt gefotografeerd tijdens een onbewaakt, oncontroleerbaar reflex-moment.  Met andere woorden, Electrochoc is een elektronische fotosessie, waarin het spel met reflexen en emoties centraal staan.

_____________________________________________________________________

Geometrics
Oiseaux sans tête

Fotostudio waarvan het decor op een geometrische manier variabel is, GEOMETRICS is een interactief universum waarin kubussen, driehoeken, rechthoeken en andere vormen u in hun wereld opnemen door middel van lineaire transformaties.Het publiek schept vormen en lijnen met een decor dat bestaat uit gekleurde elastieken en wordt gefotografeerd in zijn nieuwe geometrie!… In deze vectoriele ruimte, zullen uw heldendaden isometrisch,rotatief, homothetisch of translationeel worden. Jullie worden uitgenodigdom een aantal punten en lijnen te verplaatsen tot wanneer een
volkomen nieuwe grafische vorm zal bekomen zijn.

_____________________________________________________________

Jump
Yacine Sebti – Imal
http://www.imal.org/yacine/Jump/

“Jump!” nodigt de bezoeker uit om in dialoog te gaan met zijn eigen beeld. Een bezoeker wordt uitgenodigd om een sprong te maken; een computer aangesloten op een videocamera registreert deze sprongen en laat ze in een loop afspelen. De bezoeker kan het beeld dat hij en het publiek voor zich zien, nu lijfelijk gaan opbouwen. Zijn lichaam wordt zowaar het penseel van het bewegende beeldscherm, en het scherm wordt het tijdelijke ‘huis van roem’ van een projectie van de bezoeker in ‘een zwevende toestand’ van gewichtloosheid’.

____________________________________________________________

Box with holes
Heine Avdal – Deepblue
http://deepblue.be/index.php?type=productions&txt_id=5&lng=eng

‘Box with holes’ is een performance/installatie voor 1 toeschouwer. Elke toeschouwer maakt een sessie mee die ongeveer 15 minuten duurt. Heine Avdal wil via deze individuele ervaring de relatie tussen aanraking en de visualisatie daarvan onderzoeken. Hoe zien en ervaren we interactie in een tijd waarin technologie meer en meer de bovenhand neemt? Door een verwarring van de zintuigen wordt de toeschouwer in een gewijzigde mentale toestand gebracht.

_________________________________________________________________

(R)apporter – portrait habit(er) – Ruiling en customising van kleding

Ccil Miche

Breng kleren mee dat je niet meer draagt.
VERTEL ons het verhaal achter dit kledingstuk.
CUSTOMISE een ander stuk en neem het in je bezit.
Maak een PORTRET foto/video.

>>Expo’s

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11,   vrijdag 28/11 en zaterdag 29/11.

20:00 – 01:00

Galactical Nature Art Project – Natural Pincel video art
Alexis D. Gaillard
http://www.galactical-nature.com

Galactical Nature = projectie van caleidoscopische ‘digitale schilderijen’ over natuurelementen
Deze rijzende ster van de fotografie in België creëert door de symmetrie in zijn natuurlijke composities nieuwe ruimtes. Ruimtes die respect afdwingen voor de Aarde die ons voedt en die we moeten beschermen.

__________________________________________________________

We are family
Lucas Racasse serial illustrator
http://www.lucasracasse.com


“De hedendaagse werkelijkheid is een illusie. Iedereen weet dit. Een overdreven mediatisering heeft van ons wereldbeeld één grote leugen gemaakt, waarbij we ons als gewillige gijzelaars neerleggen.
Lucas Racasse gaat recht op zijn doel af. Hij vermaalt onze tijdgeest zonder enige toegift en vertaalt ze in wat haar het best typeert: haar fictief karakter. En de anekdote van religie te worden.”

__________________________________________________________

Merhab Sourviladze

Een kunstschilder van Georgische oorsprong doet ons reizen doorheen de typische Georgische kleuren gemengd met onze Europese cultuur. Elke kunstenaar uit zich op een authentieke manier, vertrekkende van een algemene omgevingscontext. Het is dus geen toeval dat het werk van Merhab Sourviladze een diepe band met Géorgië aantoont; zijn inspiratie haalt hij vooral uit de mythologie en de folklore van zijn land van herkomst. Eén ding is zeker, de exodus ver van thuis heeft zijn gevoeligheid en blik verrijkt.

Advertenties

%d bloggers liken dit: