Vrijdag 28/11 Revue

Revue SMart

20:30

(Unieke creatie voor en tijdens het festival!)

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2008 onder het artistieke toeziend oog van Charlie Degotte (www.aucunmerite.be) , gerenommeerd theaterregisseur.

Deze voorstelling (podiumspel en muziek) vindt plaats in de grote zaal van Pathé Palace voor 300 personen op vrijdag 28 en zaterdag 29 november. Deze show met hoog revue-cabaret-gehalte zal verschillende artistieke disciplines aanboren en ‘spelen’ met de verschillende gezichten van SMart, waardoor de voorstelling representatief wordt voor de diversiteit binnen de gemeenschap van SMart-leden.

De regisseur legt het concept als volgt uit:
« Het basisidee is heel eenvoudig : ik vertrek vanuit het principe dat het onderzoekswerk van de kunstenaar in het algemeen nooit vergoed wordt. Dus stel ik voor dat SMart voor haar 10e verjaardag gedurende 5 dagen 50 artiesten betaalt voor het schrijven, vormgeven en repeteren van een origineel podiumspel in de Pathé Palace la Revue SMart. Op dagen 5 en 6 laten we het resultaat los op het grote publiek en daarna … tijd voor dans”.

>>Concerten

22:30 – 23:30

Bastard Nation
soul
http://www.myspace.com/bastardnationmusic

Deze band is afkomstig uit de streek tussen Antwerpen en Brussel. De zangeres is geen onbekende voor wie Buscemi al live aan het werk zag.
Brengen vooral soul overgoten met een vleugje jazz, flamenco, world, pop en rock. Ook subtiele invloeden van David Bowie en Vaya Con Dios.

>>Podiumkunsten

20:30-21:30

en

22:30-23:30

How do you like my landscape
Manah Depauw & Bernard Van Eeghem – Margarita Production
http://www.margaritaproduction.be/_nl/
manah_depauw/how_do_you_like_my_landscape/intro.html

In deze theatrale performance herdefiniëren Manah Depauw en Bernard Van Eeghem met een scherpe verbeelding de plaats van het menselijk lichaam – ten prooi aan puritanisme en politieke correctheid – in onze maatschappij. Door middel van kleine manipulaties – onthutsend door hun eenvoud – decontextualiseren Depauw en Van Eeghem het menselijk lichaam en plaatsen het daar waar men het niet verwacht. Het ‘spektakel’ in vier episodes speelt zich af rond een landschap waar de ogenschijnlijke kalmte schrikwekkende beesten verbergt die in staat zijn verlangens wakker te maken die we liever verborgen zouden houden. Het publiek volgt doorheen de vier episodes een wereld die transformeert en zich ontwikkelt.

>>Film

00:30 – 02:00

rüts DVD
Meakusma
http://www.meakusma.org

Wereldwijde première van internationale audiovisuele videoclips en kortfilms, geselecteerd door de vzw Meakusma, in samenwerking met platenlabel Ampoule uit Glasgow.

De dvd bevat exclusieve nummers en visuele bijdragen van artiesten zoals Move D & Benjamin Brunn, Chris Parks, Kate Simko, Matt Smithson, Visual Kitchen, Scott Pagano, Nick Bax (ex-Designer’s Republic), Ego, Herrmutt Lobby, Subjex, enz. De presentatie van de DVD wordt bijgewoond door Ego (Ambivalence, Lmalc, BE) die zal klaarstaan om vragen en opmerkingen gepast te beantwoorden.

>>Dj’s

18:00 – 20:30

The Lounge batard
http://www.myspace.com/theloungebastard

The Lounge bastard begon een 10 tal jaren geleden als DJ Gilles Bij het DJ-collectief “The born to jazz movement”. Al vlug kreeg hij de naam The Lounge Bastard door zijn mix van kitchy, easy tunes tot hip shaking rythms. Je kan zijn sets vol knipoogjes naar het verleden en met een stevige scheut humor gaan beluisteren in de verschillende trendy cafeetjes van Brussel onder ander “Le café central”.
Bestel maar alvast een cocktail…

20:30 – 22:30

Rhumble
Jungle-Breakbeat-Rave
www.noctis.com/deejay/rhumble

Terwijl niemand in het publiek van 1994 durfde te spreken over jungle, en nog minder over Drum’n Bass, lag DJ Rhumble al onder een stapel Engelse vinyls, met zijn oren gericht naar Londen waar hij regelmatig naartoe ging. Hij initieerde daar de funderingen die later de scene van de Belgische drum zou worden. Al 15 jaar aanwezig op elke feest, participeert hij aan een heleboel innoverende concepten ( Caliente Night, Mash-up Business, Therapy Sessions). Vandaag de dag staat hij centraal in de evenementen ‘Hydra’ in het KultuurKaffee te Brussel, in het Silo in Leuven, in de Rector in Gent, in Luik, in Aken, London of Barcelona. Maar hij focust zich niet enkel op Drum’n Bass, hij organiseert ook de Thunderdouf nachten, waar men enkel Breakcore kan horen (de zotte en gehakte versie van Drum’n Bass). Op het SMartival zelf zal hij ons meenemen doorheen een totaal verschillende stijl, namelijk Jungle-Breakbeat en Jungle-Techno, een klein beetje rustiger dan in zijn gewoonte, maar behoudt een goede tempo. Hij houdt van alle publieken, dus is de reis altijd mooi en gedurfd.

23:30 – 01:00

Spacid
www.myspace.com/djspacid

In het begin was Spacid vooral bezig met organiseren van evenementen. Het is pas in 1991 dat hij op de DJ scène is verschenen. Hij heeft heel snel gestraald in de sfeer van Electro en Techno door zijn vereniging met “Funky Green Alien”. In 1997 stond hij op de affiches van de populairste festivals : Dance Valley in Amsterdam, Ten days Off en Kozzmozz in Gent… Maar het is dankzij de nieuwe Electro stroom dat zijn beroemdheid internationaal is geworden. Vanaf 2003 is hij een inwoner geworden van de “Body to Body” nachten in de Culture Club, en van de regelmatige “Retro Acid” of “Elektron” feestjes in de Vooruit. Hij mixt in Groot-Britannië, Holland, Duitsland, Polen of in Malta. Hij is vandaag 1 van de Belgische symbolen van de diversiteit van de elektronische muziek, van Italodisco en Acid Tech, van Electro naar House, van New Wave naar Booty Bass. Gerespecteerd en beluisterd.

01:00 – 03:00

Geoffroy
House – Minimal
www.myspace.com/geoffroymugwump

Als synoniem voor de volwassenheid van House Music, heeft Geoffroy  sinds 1988 de evolutie van de elektronische nachtscène in België meegemaakt. Sinds 1991 is hij DJ. Hij is verantwoordelijk voor de programmering van artiesten in verschillende clubs. Hij is ook label-manager, en columnist voor tijdschriften waar hij nieuwe platen bespreekt. Hij beschikt over enorm veel vaardigheden en legt ze ten dienste van de muziek, de nacht en het feest. Hij test zijn favoriete stukken eerst op de radio FM Brussel, alvorens ze uit te brengen voor zijn heftig publiek op festivals, in de gigantische zalen van de Groove-City en van de Fuse in Brussel of in de Culture Club van Gent. Maandelijks organiseert hij de ‘Flesh’ nachten in de Fuse. Die zijn duidelijk getypeerd door House muziek, maar ook electro, minimal en disco. Op het vlak van productie, is er een nieuwe plaat van Mugwump in februari 2008 uitgekomen onder het label Misericord. Deze herfst zullen 2 maxis uitkomen, één onder het Britse label Disco45, en het ander onder KompaktRecords.

>>Interactieve Installaties

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 et zaterdag 29/11.

20:00 – 03:00

Het multidisciplinaire collectief OIseaux sans tête (OST Collective) onderneemt artistieke interventies in situ.  Kunst wordt hiermee in de publieke ruimte geplaatst.  De ingrepen nodigen het publiek uit de beelden en poëtische installaties van binnenuit te ervaren.

Voor SMartival, stelt OST 3 fotostudio’s voor :

Chez Jacky
Oiseaux sans tête
www.chezjacky.org
www.myspace.com/chezjacky

U hebt er altijd al van gedroomd om een keer van gedaante te verwisselen, te poseren naast een rode kreeft terwijl uw hoofd wordt gewikkeld in een groen pingpongnet… Breng dan zeker een bezoek aan de studio van Jacky, hij zorgt voor een prachtige mutatie van uw uiterlijk!

__________________________________________________________________

Electrochoc
Oiseaux sans tête
http://www.studio-public.org

Tijdens Electrochoc gaat u op ontdekking in het labo van elektrische en foto-experimenten.  U wordt gefotografeerd tijdens een onbewaakt, oncontroleerbaar reflex-moment.  Met andere woorden, Electrochoc is een elektronische fotosessie, waarin het spel met reflexen en emoties centraal staan.

______________________________________________________________________

Geometrics
Oiseaux sans tête

Fotostudio waarvan het decor op een geometrische manier variabel is, GEOMETRICS is een interactief universum waarin kubussen, driehoeken, rechthoeken en andere vormen u in hun wereld opnemen door middel van lineaire transformaties.Het publiek schept vormen en lijnen met een decor dat bestaat uit gekleurde elastieken en wordt gefotografeerd in zijn nieuwe geometrie!… In deze vectoriele ruimte, zullen uw heldendaden isometrisch,rotatief, homothetisch of translationeel worden. Jullie worden uitgenodigdom een aantal punten en lijnen te verplaatsen tot wanneer eenvolkomen nieuwe grafische vorm zal bekomen zijn.

_________________________________________________________________

Jump
Yacine Sebti – Imal
http://www.imal.org/yacine/Jump/

“Jump!” nodigt de bezoeker uit om in dialoog te gaan met zijn eigen beeld. Een bezoeker wordt uitgenodigd om een sprong te maken; een computer aangesloten op een videocamera registreert deze sprongen en laat ze in een loop afspelen. De bezoeker kan het beeld dat hij en het publiek voor zich zien, nu lijfelijk gaan opbouwen. Zijn lichaam wordt zowaar het penseel van het bewegende beeldscherm, en het scherm wordt het tijdelijke ‘huis van roem’ van een projectie van de bezoeker in ‘een zwevende toestand’ van gewichtloosheid’.

____________________________________________________________

Box with holes
Heine Avdal – Deepblue
http://deepblue.be/index.php?type=productions&txt_id=5&lng=eng

‘Box with holes’ is een performance/installatie voor 1 toeschouwer. Elke toeschouwer maakt een sessie mee die ongeveer 15 minuten duurt. Heine Avdal wil via deze individuele ervaring de relatie tussen aanraking en de visualisatie daarvan onderzoeken. Hoe zien en ervaren we interactie in een tijd waarin technologie meer en meer de bovenhand neemt? Door een verwarring van de zintuigen wordt de toeschouwer in een gewijzigde mentale toestand gebracht.

________________________________________________________________

(R)apporter – portrait habit(er) – Ruiling en customising van kleding
Ccil Michel

Breng kleren mee dat je niet meer draagt.
VERTEL ons het verhaal achter dit kledingstuk.
CUSTOMISE een ander stuk en neem het in je bezit.
Maak een PORTRET foto/video.

>>Expo’s

Galactical Nature Art ProjectNatural Pincel Video Art
Alexis D. Gaillard
http://www.galactical-nature.com

Galactical Nature = projectie van caleidoscopische ‘digitale schilderijen’ over natuurelementen
Deze rijzende ster van de fotografie in België creëert door de symmetrie in zijn natuurlijke composities nieuwe ruimtes. Ruimtes die respect afdwingen voor de Aarde die ons voedt en die we moeten beschermen.

__________________________________________________________

We are family
Lucas Racasse serial illustrator
http://www.lucasracasse.com

“De hedendaagse werkelijkheid is een illusie. Iedereen weet dit. Een overdreven mediatisering heeft van ons wereldbeeld één grote leugen gemaakt, waarbij we ons als gewillige gijzelaars neerleggen.
Lucas Racasse gaat recht op zijn doel af. Hij vermaalt onze tijdgeest zonder enige toegift en vertaalt ze in wat haar het best typeert: haar fictief karakter. En de anekdote van religie te worden.”

_______________________________________________________________

Merhab Sourviladze

Een kunstschilder van Georgische oorsprong doet ons reizen doorheen de typische Georgische kleuren gemengd met onze Europese cultuur. Elke kunstenaar uit zich op een authentieke manier, vertrekkende van een algemene omgevingscontext. Het is dus geen toeval dat het werk van Merhab Sourviladze een diepe band met Géorgië aantoont; zijn inspiratie haalt hij vooral uit de mythologie en de folklore van zijn land van herkomst. Eén ding is zeker, de exodus ver van thuis heeft zijn gevoeligheid en blik verrijkt.

Advertenties

%d bloggers liken dit: