Zaterdag 29/11 Revue & Closing night

Revue SMart

20:30

(Unieke creatie voor en tijdens het festival!)

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2008 onder het artistieke toeziend oog van Charlie Degotte (www.aucunmerite.be), gerenommeerd theaterregisseur.

Deze voorstelling (podiumspel en muziek) vindt plaats in de grote zaal van Pathé Palace voor 300 personen op vrijdag 28 en zaterdag 29 november. Deze show met hoog revue-cabaret-gehalte zal verschillende artistieke disciplines aanboren en ‘spelen’ met de verschillende gezichten van SMart, waardoor de voorstelling representatief wordt voor de diversiteit binnen de gemeenschap van SMart-leden.

De regisseur legt het concept als volgt uit:
« Het basisidee is heel eenvoudig : ik vertrek vanuit het principe dat het onderzoekswerk van de kunstenaar in het algemeen nooit vergoed wordt. Dus stel ik voor dat SMart voor haar 10e verjaardag gedurende 5 dagen 50 artiesten betaalt voor het schrijven, vormgeven en repeteren van een origineel podiumspel in de Pathé Palace la Revue SMart. Op dagen 5 en 6 laten we het resultaat los op het grote publiek en daarna … tijd voor dans”.

The Making off
Het publiek krijgt zelfs toegang tot de coulissen van Pathé Palace en kan de creatie van deze revue en gedurende 5 dagen in levende lijve ervaren.

>>Concerten

22:30 – 23:30

Les Caricoles et les Noce de Zinc
world/fanfare
http://www.myspace.com/lescaricoles

Dit ongewone duo verbaast al een jaar lang de Belgische, Franse en Zwitserse muziekwereld met een mengeling van world/folk/festive. Piwi en Camille wilden die opeenvolgende successen delen met hun vrienden. Vandaar dat ze Les noces de zinc uitnodigden om deze zomer samen met hen op het podium te staan. Dit spektakel doet elk feest met nucleaire proporties exploderen.  Zonder pretenties willen deze muzikanten zorgen voor een opperbeste sfeer tussen de aanwezigen, wat ook hun achtergrond of afkomst moge zijn.

>>Podiumkunsten

20:30-21:45

en

22:15-23:30

Albert Camus lit “L’étranger” remix
code314, Edgar Kosma & vj orchid bite
http://www.onlit.be


L’Etranger van Albert Camus wordt het onderwerp van een muzikaal-literaire performance.  De originele tekst uit 1954, voorgelezen door Camus, wordt gemixt met muziek van de hand van kunstenaar code 314 (dj en producer) en ondersteund door het slagwerk van schrijver Edgar Kosma.  Tegelijk wordt er een video van vj Orchid Bite geprojecteerd.  Het belooft een onuitgegeven mix, een live herinterpretatie van dit meesterwerk uit de Franse literatuur.

Met steun van ‘La Communauté française- Culture‘  

>>Film

00:30 – 02:00

Industria Brasileira
WordSound/Amazonas Productions
http://www.wordsound.com

Europese première
Wie Brazilië hoort, denkt en zegt: voetbal en muziek.
Indústria Brasileira focust op de nieuwe muziek van Brazilië, die enigszins geworteld is in een rijk verleden maar, zich kranig een weg baant naar de toekomst door internationale invloeden zoals hip hop, funk, drum & bass en reggae te gaan combineren met de traditionele Braziliaanse samba, bossa nova, forro en MPB (Braziliaanse pop).

>>Dj’s

18:00 – 20:30

Philippe Golbert
http://www.myspace.com/djphilippegolbert

Sinds 1991 is Philippe Golbert programma maker op Radio Centraal 106.7FM te Antwerpen met het 60’s programma ‘Grow Your Own’ te beluisteren op dinsdag tussen 19-20h en tweewekelijks met ‘Almost Grown’ op donderdag vanaf 24h. Als DJ wordt hij geregeld gevraagd als guest over de Europese 60’s Mod en Psychedelic scene tot Japan. Verwacht een ruim aanbod van underground 60s grooves .

20:30 – 22:30

Dj Jo

Sinds 1986 verzekert hij ons de beste feestjes! 25 jaar geleden was dat op de radio en in de clubs ‘Transat’ en ‘Vertigo’. Onlangs was het nog ‘Chez Johnny’, waar hij gedurende 10 jaar elke weekend aanwezig was. Nu is het in de ‘Soul Party’ en in de ‘Crema e gusto’. Verrassen… altijd verrassen! Alle middelen zijn goed : van de jaren 50 tot de jaren 90 en met innoverende stukken kracht bijzetten. Hij draait zowel de klassiekers als de zeldzame stukken. Hij slaagt erin om de mensen tot in de vroege uurtjes te entertainen.
Funky Twisty Disco Philly Housy Hippy Wooly Reggae met een barok ‘touch’!

23:30 – 01:00

Dj Grazzhoppa
Jazz-Hip-hop
http://www.myspace.com/djgrazzhoppa

Historisch en uniek! Grazzhoppa Hip Hop. Grazzhoppa Jazz. Grazzhoppa, dat is de Belgische Hip Jazz en Jazz Hop. Hij was in 1991 Europees dj-kampioen in de Hip Hop discipline en in 1998 3e op wereldniveau. Het is weinig muzikanten gegeven om een dergelijk eclectisch parcours uit te stippelen, gekenmerkt door een artistieke openheid en continue vernieuwingsdrang. De recyclage, deconstructie en montage van muziek- en geluidsfragmenten tot nieuwe muzikale gegevens door middel van turntables, sequencers en samplers liggen aan de basis van zijn werk, de eeuwigdurende zoektocht naar “ the perfect beat “.

01:00 – 03:00

Bunzero
Dubstep
http://bunzer0.blogspot.com

BunZer0 is als muziekjournalist gespecialiseerd in elektronische muziek, als dj reeds 15 jaar actief en gedurende een lange periode was hij ook programmator in de Beursschouwburg.  Tegenwoordig mag je hem de onbetwiste Belgische held van de Dubstep noemen. Dubstep is een Engels fenomeen dat een mengvorm is van Drum ‘n Bass, Dub reggae, House, Breakbeat en Techno. BunZer0 is elke week te beluisteren op de Engelse radio SubFM, of op Belgische festivals en party’s. Hij maakt een selectie van het beste dat Dubstep te bieden heeft en serveert het met een ongehoord talent.  Opgelet voor de zware rollende bassen!

>>Interactieve Installaties

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 en zaterdag 29/11.

20:00 – 03:00

Het multidisciplinaire collectief OIseaux sans tête (OST Collective) onderneemt artistieke interventies in situ.  Kunst wordt hiermee in de publieke ruimte geplaatst.  De ingrepen nodigen het publiek uit de beelden en poëtische installaties van binnenuit te ervaren.

Voor SMartival, stelt OST 3 fotostudio’s voor :

Chez Jacky
Oiseaux sans tête
www.chezjacky.org
www.myspace.com/chezjacky


U hebt er altijd al van gedroomd om een keer van gedaante te verwisselen, te poseren naast een rode kreeft terwijl uw hoofd wordt gewikkeld in een groen pingpongnet… Breng dan zeker een bezoek aan de studio van Jacky, hij zorgt voor een prachtige mutatie van uw uiterlijk.

___________________________________________________________

Electrochoc
Oiseaux sans tête
http://www.studio-public.org

Tijdens Electrochoc gaat u op ontdekking in het labo van elektrische en foto-experimenten.  U wordt gefotografeerd tijdens een onbewaakt, oncontroleerbaar reflex-moment.  Met andere woorden, Electrochoc is een elektronische fotosessie, waarin het spel met reflexen en emoties centraal staan.

___________________________________________________________________

Geometrics
Oiseaux sans tête


Fotostudio waarvan het decor op een geometrische manier variabel is, GEOMETRICS is een interactief universum waarin kubussen, driehoeken, rechthoeken en andere vormen u in hun wereld opnemen door middel van lineaire transformaties. Het publiek schept vormen en lijnen met een decor dat bestaat uit gekleurde elastieken en wordt gefotografeerd in zijn nieuwe geometrie! In deze vectoriele ruimte, zullen uw heldendaden isometrisch,rotatief, homothetisch of translationeel worden. Jullie worden uitgenodigd om een aantal punten en lijnen te verplaatsen tot wanneer een volkomen nieuwe grafische vorm zal bekomen zijn.

________________________________________________________________

Jump
Yacine Sebti – Imal
http://www.imal.org/yacine/Jump/


“Jump!” nodigt de bezoeker uit om in dialoog te gaan met zijn eigen beeld. Een bezoeker wordt uitgenodigd om een sprong te maken; een computer aangesloten op een videocamera registreert deze sprongen en laat ze in een loop afspelen. De bezoeker kan het beeld dat hij en het publiek voor zich zien, nu lijfelijk gaan opbouwen. Zijn lichaam wordt zowaar het penseel van het bewegende beeldscherm, en het scherm wordt het tijdelijke ‘huis van roem’ van een projectie van de bezoeker in ‘een zwevende toestand’ van gewichtloosheid’.

______________________________________________________________

Box with holes
Heine Avdal – Deepblue
http://deepblue.be/index.php?type=productions&txt_id=5&lng=eng


‘Box with holes’ is een performance/installatie voor 1 toeschouwer.Elke toeschouwer maakt een sessie mee die ongeveer 15 minuten duurt. Heine Avdal wil via deze individuele ervaring de relatie tussen aanraking en de visualisatie daarvan onderzoeken. Hoe zien en ervaren we interactie in een tijd waarin technologie meer en meer de bovenhand neemt? Door een verwarring van de zintuigen wordt de toeschouwer in een gewijzigde mentale toestand gebracht.

______________________________________________________________

(R)apporter – portrait habit(er) – Ruiling en customising van kleding
Ccil Michel

Breng kleren mee dat je niet meer draagt.
VERTEL ons het verhaal achter dit kledingstuk.
CUSTOMISE een ander stuk en neem het in je bezit.
Maak een PORTRET foto/video.

>>Expo’s

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 en zaterdag 29/11.

20:00 – 03:00

Galactical Nature Art Project – Natural Pincel Video Art
Alexis D. Gaillard
http://www.galactical-nature.com

Galactical Nature = projectie van caleidoscopische ‘digitale schilderijen’ over natuurelementen
Deze rijzende ster van de fotografie in België creëert door de symmetrie in zijn natuurlijke composities nieuwe ruimtes. Ruimtes die respect afdwingen voor de Aarde die ons voedt en die we moeten beschermen.

___________________________________________________________

We are family
Lucas Racasse serial illustrator
http://www.lucasracasse.com

“De hedendaagse werkelijkheid is een illusie. Iedereen weet dit. Een overdreven mediatisering heeft van ons wereldbeeld één grote leugen gemaakt, waarbij we ons als gewillige gijzelaars neerleggen.
Lucas Racasse gaat recht op zijn doel af. Hij vermaalt onze tijdgeest zonder enige toegift en vertaalt ze in wat haar het best typeert: haar fictief karakter. En de anekdote van religie te worden.”

_______________________________________________________________

Merhab Sourviladze

Een kunstschilder van Georgische oorsprong doet ons reizen doorheen de typische Georgische kleuren gemengd met onze Europese cultuur. Elke kunstenaar uit zich op een authentieke manier, vertrekkende van een algemene omgevingscontext. Het is dus geen toeval dat het werk van Merhab Sourviladze een diepe band met Géorgië aantoont; zijn inspiratie haalt hij vooral uit de mythologie en de folklore van zijn land van herkomst. Eén ding is zeker, de exodus ver van thuis heeft zijn gevoeligheid en blik verrijkt.

Advertenties

%d bloggers liken dit: