Concerten

Zaterdag 22/11 :

20:30 – 21:30

Slang
jazz
http://www.myspace.com/slangbe

Laverend tussen Afrika en het Verre Oosten en de rest van de wereld overschouwend: een beetje Hip zonder helemaal Hop te zijn, brengt Slang moeiteloos verschillende genres samen. Hun inspiratie wordt gevoed door het verlangen naar muziek zonder grenzen of labels. Allesbehalve ingekooid in een specifiek genre, definieert Slang zich als rock met vleugje etnische-Coltrane. Rock ethnico-Coltrane.

22:00 – 23:30

Uman presents SMart Big Band featuring guests & surprises

uman1

smartival_verso3

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van SMart, zal Uman ons een uitzonderlijke voorstelling geven, speciaal gemaakt voor de gelegenheid en waarvoor hij een deel van de beste muzikanten en artiesten van België en van het buitenland heeft uitgenodigd. Uman, berucht routinier van de Brusselse muziekscène, vergast ons op een 90min durende show met de Smart Big Band samengesteld uit ‘Philar’ op drums (Vaya Con Dios, Zap Mama,…), Nicolas Fiszman op gitaar (Zazie,…), Dominique Van Tomme aan de Keyboards (An Pierlé & The White Velvet) en Francis Perez op de Bas (Philippe Lafontaine, Mauran,…). Hebben alvast bevestigd: Odieu, Karin Clerc, Cleo, Yannis Odua (F), Bai Kamara, Isabelle Wery, Dj Grazzhoppa,…Maar, Uman belooft ons alvast een pak meer verrassingen voor die avond

00:00 – 01:00

Univibes
reggae/ska
http://www.myspace.com/univibes

Vijf muzikanten en zangers van diverse pluimage verenigden zich in Univibes. Het resultaat is een mix van reggae, subtiel aangevuld met toetsen van rap, ska et soms raï. De teksten zijn opgemaakt in het Frans, Engels, Arabisch of Berbers. Hoe het ook zij, Univibes is een uitgekiende mengeling van kleuren en hybride geluiden.

01:30 – 03:00

Spectre
hip hop
http://www.wordsound.com

Spectre, ook bekend onder pseudoniem The Ill Saint, is niemand anders dan Skiz Fernando, een excentriek figuur in de media- en kunstwereld.
Skiz, DJ en producer sinds jaren, leende in 1994 $1000 van de legendarische bassist/producer Bill Laswell waarmee hij WordSound Recordings opstartte –een label door hemzelf omschreven als ‘guerilla denk tank’ van niet te stoppen creatie en verfijning. Skiz runt dit label eigenhandig van thuis uit (aanvankelijk Brooklyn, nu Baltimore); hiernaast schrijft hij voor The New York Times, Rolling Stone, en Vibe. Ook het medium film is hem genegen: in 2001 schreef, produceerde en dirigeerde hij de speelfilm Crooked en in 2004, ter gelegenheid van 10 jaar WordSound Recordings, realiseerde hij de dubumentary, “The Greatest Thing You Never Heard.” Momenteel is muziek terug zijn hoofdbezigheid, hij werkt in de studio aan Internal Dynasty, release voorzien in 2008.

Woensdag 26/11 :

22:30 – 23:30

Le Comptoir du Désir
jazz
http://www.myspace.com/lecomptoirdudesir

“Le Comptoir du Désir”, een zeskoppig gadjo swing collectief ontstaan in de zomer van 2005. Aanvankelijk bestond het repertoire van dit sextet uit instrumentale composities waarbij de werken van Django Reinhardt de rode draad vormden. Enkele toevallige ontmoetingen later kreeg “Le Comptoir du Désir” een vaste vorm. Steeds meer werd er ruimte gemaakt voor vocale nummers waarin zangeres Gudrun Roos al snel haar plaatsje wist te vinden. Heerlijk swingend brengt dit sextet je in gedachten terug naar de jaren ’30 jazzperiode. Maar dit sextet staat voor veel meer… “Le comptoir du désir” is uitgegroeid tot een swingband met eigen geluid, een eigenzinnige instrumentale benadering en een vocale expressiviteit van de bovenste plank.

Donderdag 27/11 :

22:30 – 23:30

Neruda
http://www.myspace.com/nerudajazz

NERUDA is ontstaan uit de groep “4000” met Renaud Ghilbert aan de viool en Jakob Nachtergaele aan de drum…
Tijdens de sessies in “Til’ roses” te Hansbeke zocht Renaud Ghilbert op eigenzinnige wijze naar een symbiose van poëzie en muziek. Zo ontstond een nauwe samenwerking met muzikanten die reeds hun strepen verdienden in groepen als Absynthe Minded, Flat Earth Society, Lady Linn, DAAU, El tattoo del tigre, …Neruda neemt je mee in een universum dat doet dromen en ontdekken…

Vrijdag 28/11 :

22:30 – 23:30

Bastard Nation
soul
http://www.myspace.com/bastardnationmusic

Deze band is afkomstig uit de streek tussen Antwerpen en Brussel. De zangeres is geen onbekende voor wie Buscemi al live aan het werk zag.
Brengen vooral soul overgoten met een vleugje jazz, flamenco, world, pop en rock. Ook subtiele invloeden van David Bowie en Vaya Con Dios.

Zaterdag 29/11 :

22:30 – 23:30

Les Caricoles et les Noce de Zinc
world/fanfare
http://www.myspace.com/lescaricoles

Dit ongewone duo verbaast al een jaar lang de Belgische, Franse en Zwitserse muziekwereld met een mengeling van world/folk/festive. Piwi en Camille wilden die opeenvolgende successen delen met hun vrienden. Vandaar dat ze Les noces de zinc uitnodigden om deze zomer samen met hen op het podium te staan. Dit spektakel doet elk feest met nucleaire proporties exploderen. Zonder pretenties willen deze muzikanten zorgen voor een opperbeste sfeer tussen de aanwezigen, wat ook hun achtergrond of afkomst moge zijn.

Advertenties

%d bloggers liken dit: