Interactieve installaties

Doorlopend op woensdag 26/11, donderdag 27/11, vrijdag 28/11 en zaterdag 29/11. (Vanaf 20h)

Het multidisciplinaire collectief OIseaux sans tête (OST Collective) onderneemt artistieke interventies in situ.  Kunst wordt hiermee in de publieke ruimte geplaatst.  De ingrepen nodigen het publiek uit de beelden en poëtische installaties van binnenuit te ervaren.

Voor SMartival, stelt OST 3 fotostudio’s voor :

Chez Jacky
Oiseaux sans tête
www.chezjacky.org
www.myspace.com/chezjacky

U hebt er altijd al van gedroomd om een keer van gedaante te verwisselen, te poseren naast een rode kreeft terwijl uw hoofd wordt gewikkeld in een groen pingpongnet… Breng dan zeker een bezoek aan de studio van Jacky, hij zorgt voor een prachtige mutatie van uw uiterlijk!

_______________________________________________________

Electrochoc
Oiseaux sans tête
http://www.studio-public.org


Tijdens Electrochoc gaat u op ontdekking in het labo van elektrische en foto-experimenten.  U wordt gefotografeerd tijdens een onbewaakt, oncontroleerbaar reflex-moment.  Met andere woorden, Electrochoc is een elektronische fotosessie, waarin het spel met reflexen en emoties centraal staan.

____________________________________________________

Geometrics
Oiseaux sans tête


Fotostudio waarvan het decor op een geometrische manier variabel is, GEOMETRICS is een interactief universum waarin kubussen, driehoeken, rechthoeken en andere vormen u in hun wereld opnemen door middel van lineaire transformaties. Het publiek schept vormen en lijnen met een decor dat bestaat uit gekleurde elastieken en wordt gefotografeerd in zijn nieuwe geometrie! In deze vectoriele ruimte, zullen uw heldendaden isometrisch, rotatief, homothetisch of translationeel worden. Jullie worden uitgenodigd om een aantal punten en lijnen te verplaatsen tot wanneer een volkomen nieuwe grafische vorm zal bekomen zijn.

_____________________________________________________

Jump
Yacine Sebti – Imal
http://www.imal.org/yacine/Jump/


“Jump!” nodigt de bezoeker uit om in dialoog te gaan met zijn eigen beeld. Een bezoeker wordt uitgenodigd om een sprong te maken; een computer aangesloten op een videocamera registreert deze sprongen en laat ze in een loop afspelen. De bezoeker kan het beeld dat hij en het publiek voor zich zien, nu lijfelijk gaan opbouwen. Zijn lichaam wordt zowaar het penseel van het bewegende beeldscherm, en het scherm wordt het tijdelijke ‘huis van roem’ van een projectie van de bezoeker in ‘een zwevende toestand’ van gewichtloosheid’.

____________________________________________________________

Box with holes
Heine Avdal – Deepblue
http://deepblue.be/index.phptype=productions&txt_id=5&lng=eng

‘Box with holes’ is een performance/installatie voor 1 toeschouwer. Elke toeschouwer maakt een sessie mee die ongeveer 15 minuten duurt. Heine Avdal wil via deze individuele ervaring de relatie tussen aanraking en de visualisatie daarvan onderzoeken. Hoe zien en ervaren we interactie in een tijd waarin technologie meer en meer de bovenhand neemt? Door een verwarring van de zintuigen wordt de toeschouwer in een gewijzigde mentale toestand gebracht.

_______________________________________________________________

(R)apporter – portrait habit(er) – Ruiling en customising van kleding
Ccil Michel

Breng kleren mee dat je niet meer draagt.
VERTEL ons het verhaal achter dit kledingstuk.
CUSTOMISE een ander stuk en neem het in je bezit.
Maak een PORTRET foto/video.

Advertenties

%d bloggers liken dit: