DJ’s

Zaterdag 22/11 :

19:00 – 21:00

Dubanity
http://www.myspace.com/dubanity


(c) Lutyne

Dj Dubanity creëert een gemengd, melacholisch en dansend universum door mooie en sombere sferen te gebruiken. De mengeling van veel bass, zware ritmes, geluidseffecten,… geven zijn diverse invloeden weer (nl. Dub Reggae, Hip Hop, Dubstep, etnische muziek, Rock, experimentele muziek,…).
Dj Dubanity is lid van het FAST collectief.

21:00 – 23:00

Uriel
electronic – techno – electro – dnb

Orkestreert geluidssequenties om de verbinding met het heelal doorheen ritmes te herstellen. Hij geeft technologische muziek haar ware zin terug en vergroot er de helende kracht van. Het oerritueel van onze voorvaderen wordt vereeuwigd in de dans, voor de liefde en via de beat… Mind, body and soul… Enjoy apocalypse!

23:00 – 01:00

Darko
Minimal
http://www.myspace.com/statikdancin

Deze dj en ontdekker van elektronische muziek sinds begin jaren 90 is vandaag de belangrijkste Belgische pijler van de zachte electro-tech-house die men “Minimal” noemt. Hij lanceerde in 2003 de “Statik Dancin” avonden in de Recyclart, een groot succes bij het Brusselse publiek en een muzikale referentie voor de muziekkenner. Minimal frequencies, Maximal feelings.

01:00 – 03:00

Mellow
Funk
http://www.myspace.com/djmellow_music

De laatste 15 jaar heeft DJ Mellow zowat alles gemixt, als het maar onverwacht en prikkelend was. Na de House en de Techno nam hij een bocht in de richting van Breakbeat en Dubstep met de avonden van het FWF collectief. Nu is hij één van de weinige voortrekkers van de “Baile Funk”: übersexuele electrofunk met een snuifje Soca en Amerikaanse Booty, die gedanst wordt op gigantische raves in de Braziliaanse favelas. Baile Funk kan voor tropische temperaturen zorgen, dus voorzie het nodige ijs!
DJ Mellow is tevens de man achter ‘Juice!’ en ‘LOWUP’ en DJ bij ‘The PeasProject’.

Woensdag 26/11 :

18:00 – 20:30

Lowdjo
Ecclectic
http://lowdjo.blogspot.com

lowdjo-1600x12001

Lowdjo kan zonder twijfel tot één van de meest eclectische dj’s in België gerekend worden. Hij werkte succesvol samen met heel wat Belgische en internationale artiesten door de jaren heen, van Europa tot in de States waarbij hij geen enkel muziekgenre uit de weg gaat. Daarnaast was Lowdjo ook de eerste dj die de ondertussen legendarische ‘balkan funk core’ introduceerde in de lage landen, wat hem heel wat optredens, ook in het buitenland, bezorgde. Voor SMartival laat Lowdjo zijn eerder zachte kant zien met een dromerige Slowdjo-set vroeg op de avond. Wil je alvast een voorproefje?

20:30 – 22:30

Joost De Lyser
electro
http://www.joostdelyser.com

Joost is een apart geval, een astrobotisch object, dat in 1994 geland is op de planeet Brussel. Hij is in Holland aangekomen, maar heeft hij zijn merken bij ons gevonden. Hij verspreidt toekomstgeluiden naar onze gulzige oren, tempo’s die ons aan de visies van de toekomst van de jaren 80 doen herinneren. Hij is de koning van de zaterdagavond in de Fuse in 1994 – 1995, pijler van de “Body to Body”nights in 2003-2004, regelmatig uitgenodigd in de club ‘At the Villa’ in 2004-2005, organisator, producer  voor verschillende platenbedrijven, schrijver voor de magazines Bassic-Groove en Out Soon en hij blijft een stichter van de elektronisch alternatieve Belgische scène. Electro voor altijd, electro in zijn ziel… maar ook Techno, Acid House, Italodisco, Post-Industrial en New Wave. Deze man spreekt de taal van robots heel vlot!

23:30 – 01:00

Snooba
Electro House & Batty Bass
http://www.myspace.com/snooba

Snooba heeft recent een nieuwe CD uitgebracht, namelijk “It Becomes Infectious”. Hierin kan men een heleboel prachtige Electrohouse liedjes beluisteren. Hij is ook radiopresentator en tracht sinds 1990 het plezier van Underground te linken met de kwaliteit ervan. Hij is DJ en organiseert de feestjes van Radio Panik. Dankzij de heel goede selecties die hij maakt, wordt hij een beetje overal uitgenodigd, namelijk op het Festival van Dour, Couleur Café, Werchter, Polé-Polé, KunstenFestivaldesArts , Nuits Botanique, etc… Hij is ook producer van de uitzending ‘Contrebande’ die op 8 franstalige radioposten wordt uitgezonden.

Donderdag 27/11 :

18:00 – 20:30

Yves Poliart & Joost Fonteyne

Yves Poliart
Mix van Garage en psychedelische muziek uit 1965-1970 gemengd met echte Tropicalia stukken.

Joost Fonteyne
http://www.myspace.com/happynewears

Joost Fonteyne (°1964) stichtte in 1996 het festival Happy New Ears binnen kunstencentrum Limelight. Het festival werd verzelfstandigd in 1999 en koos voor een open én avontuurlijk programma: elektronica, improvisatie, vernieuwende rockers en jazzmen, hedendaags klassiek en muzikale kruisbestuivingen met allerhande disciplines. Met “Klinkende Stad” bouwde Happy New Ears een toonaangevend, internationaal project uit rond geluidskunst. Of zoals The Wire het onlangs schreef (November 2008): “Kortrijk’s Happy New Ears festival is establishing a reputation for itself as one of Europe’s premier sound art festivals.”. Joost Fonteyne werkt aan het de laatste editie van het festival om in 2010 een nieuw festival uit te bouwen.

20:30 – 22:30

Pose
www.bassculturesound.com

Dj pose was één van de eerste Reggea dj’s van  België in 1988 … en zijn muziek en passie zijn blijven groeien. Er waren al enkele andere vertegenwoordigers van deze jamaïcaanse ritmes, maar geen enkele kon voor de jeugd binnen het rasta milieu aan de verwachtingen voldoen. Pose is met zijn Roots Reggae, zijn Raggamuffin en zijn Rub Rub-a-Dub, eerst op Radio Campus en Radio Panik en achteraf op feestjes. Heel snel wordt hij partners met Bass Culture Soundsystem (vandaag nog steeds) en ze spelen op de grootste festivals (zoals Dour en Reggae Geel Festival) met 90% Reggae en 10% Soca. Normaal gezien speelt hij zijn ‘Trenchtown extraodinaire’-mix enkel met Bass Culture Sounds maar voor het 10jarig bestaan van SMart maakt hij ons een speciale en hoogst persoonlijke selectie … Pose’s Bass Addiction.

23:30 – 01:00

Peter Van Hoesen aka Vanno
Techno
http://www.myspace.com/petervanhoesen

Techno… ja, maar niet deze die je gewend bent…  De techno van Vanno draagt de invloeden in zich van de experimentele elektronica en van de meest syncope Nu-Breakbeat. De muziek richt zich naar de wereld, zonder compromissen, boordevol charmes.  Tien jaar lang al staat Vanno hiervoor. Het begon als katalysator op de Essential-avonden, samen met zijn kompaan LiquidX tijdens Recyclart van 2000 tot 2004.  Nadien kwamen de legendarische, sonore en visuele Fotones-avonden, nog steeds actueel.  Peter Van Hoesen is daarenboven niet enkel dj.  Daarnaast musiceert en creëert hij tijdens concerten.  Kortom, een duizendpoot om te ontdekken.  Stilstaan is uitgesloten…

Vrijdag 28/11:

18:00 – 20:30

The Lounge bastard
http://www.myspace.com/theloungebastard

The Lounge bastard begon een 10 tal jaren geleden als DJ Gilles Bij het DJ-collectief “The born to jazz movement”. Al vlug kreeg hij de naam The Lounge Bastard door zijn mix van kitchy, easy tunes tot hip shaking rythms. Je kan zijn sets vol knipoogjes naar het verleden en met een stevige scheut humor gaan beluisteren in de verschillende trendy cafeetjes van Brussel onder ander “Le café central”. Bestel maar alvast een cocktail…

20:30 – 22:30

Rhumble
Jungle-Breakbeat-Rave
www.noctis.com/deejay/rhumble

Terwijl niemand in het publiek van 1994 durfde te spreken over jungle, en nog minder over Drum’n Bass, lag DJ Rhumble al onder een stapel Engelse vinyls, met zijn oren gericht naar Londen waar hij regelmatig naartoe ging. Hij initieerde daar de funderingen die later de scene van de Belgische drum zou worden. Al 15 jaar aanwezig op elke feest, participeert hij aan een heleboel innoverende concepten ( Caliente Night, Mash-up Business, Therapy Sessions). Vandaag de dag staat hij centraal in de evenementen ‘Hydra’ in het KultuurKaffee te Brussel, in het Silo in Leuven, in de Rector in Gent, in Luik, in Aken, London of Barcelona. Maar hij focust zich niet enkel op Drum’n Bass, hij organiseert ook de Thunderdouf nachten, waar men enkel Breakcore kan horen (de zotte en gehakte versie van Drum’n Bass). Op het SMartival zelf zal hij ons meenemen doorheen een totaal verschillende stijl, namelijk Jungle-Breakbeat en Jungle-Techno, een klein beetje rustiger dan in zijn gewoonte, maar behoudt een goede tempo. Hij houdt van alle publieken, dus is de reis altijd mooi en gedurfd.

23:30 – 01:00

Spacid
www.myspace.com/djspacid

In het begin was Spacid vooral bezig met organiseren van evenementen. Het is pas in 1991 dat hij op de DJ scène is verschenen. Hij heeft heel snel gestraald in de sfeer van Electro en Techno door zijn vereniging met “Funky Green Alien”. In 1997 stond hij op de affiches van de populairste festivals : Dance Valley in Amsterdam, Ten days Off en Kozzmozz in Gent… Maar het is dankzij de nieuwe Electro stroom dat zijn beroemdheid internationaal is geworden. Vanaf 2003 is hij een inwoner geworden van de “Body to Body” nachten in de Culture Club, en van de regelmatige “Retro Acid” of “Elektron” feestjes in de Vooruit. Hij mixt in Groot-Britannië, Holland, Duitsland, Polen of in Malta. Hij is vandaag 1 van de Belgische symbolen van de diversiteit van de elektronische muziek, van Italodisco en Acid Tech, van Electro naar House, van New Wave naar Booty Bass. Gerespecteerd en beluisterd.

01:00 – 03:00

Geoffroy
House – Minimal
www.myspace.com/geoffroymugwump

Als synoniem voor de volwassenheid van House Music, heeft Geoffroy  sinds 1988 de evolutie van de elektronische nachtscène in België meegemaakt. Sinds 1991 is hij DJ. Hij is verantwoordelijk voor de programmering van artiesten in verschillende clubs. Hij is ook label-manager, en columnist voor tijdschriften waar hij nieuwe platen bespreekt. Hij beschikt over enorm veel vaardigheden en legt ze ten dienste van de muziek, de nacht en het feest. Hij test zijn favoriete stukken eerst op de radio FM Brussel, alvorens ze uit te brengen voor zijn heftig publiek op festivals, in de gigantische zalen van de Groove-City en van de Fuse in Brussel of in de Culture Club van Gent. Maandelijks organiseert hij de ‘Flesh’ nachten in de Fuse. Die zijn duidelijk getypeerd door House muziek, maar ook electro, minimal en disco. Op het vlak van productie, is er een nieuwe plaat van Mugwump in februari 2008 uitgekomen onder het label Misericord. Deze herfst zullen 2 maxis uitkomen, één onder het Britse label Disco45, en het ander onder KompaktRecords.

Zaterdag 29/11 :

18:00 – 20:30

Philippe Golbert
http://www.myspace.com/djphilippegolbert

Sinds 1991 is Philippe Golbert programma maker op Radio Centraal 106.7FM te Antwerpen met het 60’s programma ‘Grow Your Own’ te beluisteren op dinsdag tussen 19-20h en tweewekelijks met ‘Almost Grown’ op donderdag vanaf 24h. Als DJ wordt hij geregeld gevraagd als guest over de Europese 60’s Mod en Psychedelic scene tot Japan. Verwacht een ruim aanbod van underground 60s grooves .

20:30 – 22:30

Dj Jo

Sinds 1986 verzekert hij ons de beste feestjes! 25 jaar geleden was dat op de radio en in de clubs ‘Transat’ en ‘Vertigo’. Onlangs was het nog ‘Chez Johnny’, waar hij gedurende 10 jaar elke weekend aanwezig was. Nu is het in de ‘Soul Party’ en in de ‘Crema e gusto’.
Verrassen… altijd verrassen! Alle middelen zijn goed : van de jaren 50 tot de jaren 90 en met innoverende stukken kracht bijzetten. Hij draait zowel de klassiekers als de zeldzame stukken. Hij slaagt erin om de mensen tot in de vroege uurtjes te entertainen.
Funky Twisty Disco Philly Housy Hippy Wooly Reggae met een barok ‘touch’!

23:30 – 01:00

Grazzhoppa
Jazz-Hip-hop
http://www.myspace.com/djgrazzhoppa

Historisch en uniek! Grazzhoppa Hip Hop. Grazzhoppa Jazz. Grazzhoppa, dat is de Belgische Hip Jazz en Jazz Hop. Hij was in 1991 Europees dj-kampioen in de Hip Hop discipline en in 1998 3e op wereldniveau. Het is weinig muzikanten gegeven om een dergelijk eclectisch parcours uit te stippelen, gekenmerkt door een artistieke openheid en continue vernieuwingsdrang. De recyclage, deconstructie en montage van muziek- en geluidsfragmenten tot nieuwe muzikale gegevens door middel van turntables, sequencers en samplers liggen aan de basis van zijn werk, de eeuwigdurende zoektocht naar “ the perfect beat “.

01:00 – 03:00

BunZer0
Dubstep
http://bunzer0.blogspot.com

BunZer0 is als muziekjournalist gespecialiseerd in elektronische muziek, als dj reeds 15 jaar actief en gedurende een lange periode was hij ook programmator in de Beursschouwburg.  Tegenwoordig mag je hem de onbetwiste Belgische held van de Dubstep noemen. Dubstep is een Engels fenomeen dat een mengvorm is van Drum ’n Bass, Dub reggae, House, Breakbeat en Techno. BunZer0 is elke week te beluisteren op de Engelse radio SubFM, of op Belgische festivals en party’s. Hij maakt een selectie van het beste dat Dubstep te bieden heeft en serveert het met een ongehoord talent.  Opgelet voor de zware rollende bassen!

Advertenties

%d bloggers liken dit: