Films

SMartival heeft het genoegen om gastheer te zijn voor een aantal premières:

Woensdag 26/11:

23:00 – 00:30

Get born
Cinéastes associés
http://www.cineastesassocies.be


(c) John ENgel 2008/LFV

Producteur: John Engel
Regisseur: Nicole Palo

“Het leven is niet meer dan het nemen van een beslissing: de leegte negeren en zich vastklampen”.

Van boven op een dak, kijkt Gregory in de leegte en staart hij naar de hoogtevrees van het bestaan. Hij is 20 jaar oud en voelt zich als een vreemdeling voor zichzelf. Hij vraagt zich af of hij zonder dromen of wensen kan leven. Op een dag, komt hij Liv tegen, een studente van zijn klas. Stilaan ontwaart zich in hem een geheime en absolute liefde voor haar. Op het moment dat Gregory zijn liefde eindelijk durft te verklaren, botst hij op een muur.

Liv kent hem niet. Ze was 20 toen ze ontmaagd werd door Llia, een Russische immigrant ouder dan haar. Ze beleeft haar eerste liefdesverhaal en geniet elke minuut van dat geluk. Geleidelijk komt het verleden van Llia weer naar boven en onthult zich de broosheid van hun koppel. Op een dag laat hij niks meer van zich weten. Liv zal moeten leven met de ondraaglijke afwezigheid van Gregory. Liv zal moeten leven met deze ondraaglijke afwezigheid die ze Gregory, zonder het te beseffen, heeft opgelegd.

Jeudi 27/11:

22:30 – 00:00

Menteur
Cinéastes associés
http://www.cineastesassocies.be


(c) John Engel 2008/LFV

Producteur John Engel
Regisseur Tom Geens

Menteur vertelt het verhaal van Antoine, een jongeman die simpelweg geaccepteerd wilt worden door zijn familie. Hij wordt sinds jaar en dag als idioot beschouwd. Op een dag heeft hij hier genoeg van en hij wil bewijzen aan zijn familie dat hij in het leven kan slagen. Hij begint werk te zoeken dat zijn capaciteiten als verkoper in een supermarkt voor ijzerwaren ruim overschrijdt.
Het is van meet af aan evident dat Antoine zijn doel nooit zal bereiken, hij is namelijk echt niet slim. Maar hij heeft geen keuze meer. Het zoeken van werk is een hopeloze speurtocht geworden, een ultieme poging niet te verstikken in wat onuitgesproken blijft, een hulpkreet in de stilzwijgende leegte van de middenstand. Hij wil iemand zijn die hij nooit zal worden – een veel voorkomende wens in onze wereld van consumptie van de persoonlijkheid.
De film verwordt tot een intieme en claustrofobe studie van de waanzin van Antoine die uiteindelijk uitmondt in de bevrijdende ontdekking van de ware aard van zijn familie. Er werd bewust voor gekozen om van Antoine het enige centrale karakter van de film te maken, een door en door eenzaam personnage dat door niemand geholpen wordt.
Sommigen zullen het personnage Antoine niet kunnen verdragen, anderen zullen er zich aan hechten. Le Menteur is een film die het publiek zal verdelen, wat meteen ook de kracht van deze film uitmaakt.

Vendredi 28/11:

00:30 – 02:00

rüts DVD
Meakusma
http://www.meakusma.org

Wereldwijde première van internationale audiovisuele videoclips en kortfilms, geselecteerd door de vzw Meakusma, in samenwerking met platenlabel Ampoule uit Glasgow.

De dvd bevat exclusieve nummers en visuele bijdragen van artiesten zoals Move D & Benjamin Brunn, Chris Parks, Kate Simko, Matt Smithson, Visual Kitchen, Scott Pagano, Nick Bax (ex-Designer’s Republic), Ego, Herrmutt Lobby, Subjex, enz. De presentatie van de DVD wordt bijgewoond door Ego (Ambivalence, Lmalc, BE) die zal klaarstaan om vragen en opmerkingen gepast te beantwoorden.

Zaterdag 29/11:

00:30 – 02:00

Industria Brasileira
WordSound/Amazonas Productions
http://www.wordsound.com

Europese première
Wie Brazilië hoort, denkt en zegt: voetbal en muziek.
Indústria Brasileira focust op de nieuwe muziek van Brazilië, die enigszins geworteld is in een rijk verleden maar, zich kranig een weg baant naar de toekomst door internationale invloeden zoals hip hop, funk, drum & bass en reggae te gaan combineren met de traditionele Braziliaanse samba, bossa nova, forro en MPB (Braziliaanse pop)

Advertenties

%d bloggers liken dit: