Podiumkunsten

Woensdag 26/11:

20:30 – 21:15

en

21:45 – 22:30

Strata

Merlin Spie & Peter Van Hoesen – Margarita Production/Foton
http://www.margaritaproduction.be/_NL/MERLIN_SPIE/INTRO.html

http://altitude1000.be/festival2006/strata.php

Strata staat voor het Latijnse Stratum, zijnde “laag” of “gelaagdheid”.  Strata houdt het midden tussen installatiekunst en performance en roept hiermee een fysieke ervaring van formaat op, die de grenzen tussen object en subject doet vervagen.  Het geheel is opgebouwd uit drie elementen, of lagen: beeldhouwkunst, geluid en micro-choreografie.  Doorheen die gelaagdheid staat de sculptuur symbool voor het leven, voor de onderdrukking in de samenleving.

Donderdag 27/11:

21:00 – 22:00

The PushUps
Dianne Weller, Tamara Geerts, Jogola, Tracee Westmoreland, Anne Grand Henry, Jeanna Jeurissen
http://fr.youtube.com/watch?v=kx7KDq2eUaI

6 vrouwen zingen alternatief rock & pop a capella op cabaret wijze.
Ze komen van over de hele wereld en gebruiken al hun muzikale, dansante en dramatische talenten om het publiek in een burleske wereld te brengen.
Van the White Stripes tot the Jackson 5, van Radiohead tot Gainsbourg, hun show blijft verfrissend en grappig.

Vrijdag 28/11:

20:30-21:30

en

22:30-23:30

How do you like my landscape
Manah Depauw & Bernard Van Eeghem – Margarita Production
http://www.margaritaproduction.be/_nl/
manah_depauw/how_do_you_like_my_landscape/intro.html

In deze theatrale performance herdefiniëren Manah Depauw en Bernard Van Eeghem met een scherpe verbeelding de plaats van het menselijk lichaam – ten prooi aan puritanisme en politieke correctheid – in onze maatschappij. Door middel van kleine manipulaties – onthutsend door hun eenvoud – decontextualiseren Depauw en Van Eeghem het menselijk lichaam en plaatsen het daar waar men het niet verwacht. Het ‘spektakel’ in vier episodes speelt zich af rond een landschap waar de ogenschijnlijke kalmte schrikwekkende beesten verbergt die in staat zijn verlangens wakker te maken die we liever verborgen zouden houden. Het publiek volgt doorheen de vier episodes een wereld die transformeert en zich ontwikkelt.

Zaterdag 29/11:

20:30-21:45

en

22:15-23:30

Albert Camus lit “L’étranger” remix
code314, Edgar Kosma & vj orchid bite
http://www.onlit.be

L’Etranger van Albert Camus wordt het onderwerp van een muzikaal-literaire performance.  De originele tekst uit 1954, voorgelezen door Camus, wordt gemixt met muziek van de hand van kunstenaar code 314 (dj en producer) en ondersteund door het slagwerk van schrijver Edgar Kosma.  Tegelijk wordt er een video van vj Orchid Bite geprojecteerd.  Het belooft een onuitgegeven mix, een live herinterpretatie van dit meesterwerk uit de Franse literatuur.

Met steun van ‘La communauté française- Culture’

Advertenties

%d bloggers liken dit: